Бойко откри кампанията и се закани: Ще падат глави в кабинета!

За съжаление истинската управленска власт е в ПП, а някои министри са пълни аматьори

Политика
19:31 - 04 Октомври 2023
5681
Бойко откри кампанията и се закани: Ще падат глави в кабинета!

"Надявам се, номер 7 да ни е за късмет. Добър вечер на опозиционния на ГЕРБ град. Тук е опозицията вътре в партията." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който е на посещение в Хасково по повод кампанията за местните избори.

"Какво спорим с Делян. За 5 избора, държавата похарчи 1 млрд. лева. Ако не бях направил този компромис, бяхме поредните 130-150 млн. държавни пари да сме ги похарчили. Щеше да има и седми избори. Виждат, че служебните правителства не правят нищо, въпреки че се къпят в медиен комфорт“, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов разкри, че Асен Василев е помолил да отложат гледането на бюджета за след изборите, защото пари няма и ще е много трудно на всички.

„Искат да се вземат авансите и да се похарчат за пенсии“, каза Борисов.

„Докато аз водех държавата, имахме нула нелегални мигранти“, категоричен бе бившият премиер и добави, че това вече няма да го има, всичко е разбито.

Борисов натърти, че ГЕРБ прави всичко, за да може да има няакаква стабилност и шанс България да влезе в Шенген и  Еврозоната.

„Преди три години оставихме готов План за възстановяване. Колко служебни правителства, колко редовни правителства минаха и умишлено не го внасяха. Само България не си взе парите, само ние не си ги взехме. Кой ни е виновен, ние сме, защото такива си ги избрахме“, каза той.

„Тогава умнокрасивитетът ми се подиграваше, че исках да има мазнинка и зимнинка за тежките времена. Държахме 12-16 млрд. фискален резерв и всички еврофондове работеха. Сега нямаме еврофондове, нямаме План за възстановяване, нямаме ПМС-та“, заяви Борисов.

Цял ден сме с Кирил Петков заедно, а водим кампания. Говорихме си за модернизацията на службите. Благодарен съм, че ме разбра. Новите предизвикателства изискват мощна киберагенция. Трябва да има много съкращения и да има щатове за по 20-30 000 лева заплата. Това за хора, които за да ги наемеш на работа, трябва да имат хубаво заплащане“, каза той.

„Тия хора са с друг тип умове, това е съвременното предизвикателство пред националните служби“, заяви Борисов.

Той разкри, че през март месец, когато Мария Габриел стане премиер, всеки министър, който не си е свършил работата, ще бъде сменен.

"За съжаление истинската управленска власт е в ПП. Някои министри са пълни аматьори. На някои за 9 месеца няма да им научите имената, камо ли какво са свършили. Това ми е най-трудната кампания. От една страна не трябва да се нападаме - малко е странно - вечерта говорим пред вас, а утре с ПП, ДБ и ДПС ще отстояваме закона пред останалите", каза той. 

"Делян Добрев гласува с Асен Василев. Да, насила го прави, ама го прави", каза той.