Бойко отрече да е искал главата на Гешев (НА ЖИВО)

Ако не кажеш "Бойко Методиев Борисов" в България, нищо не си казал, отсече Б. М. Б.

Политика
11:05 - 15 Май 2023
5814
Бойко отрече да е искал главата на Гешев (НА ЖИВО)

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов категорично отрече да е давал указания, "на когото и да било" да вземе главата на главния прокурор Иван Гешев. А по повод твърденията от преди час на обвинител номер 1, че именно "лицето Бойко Методиев Борисов" стоял в дъното на промяната на отношението на прокурорската колегия и изобщо прокуратурата - срещу Гешев. 

"Единственият разговор, който проведох с него, е да му окажа пълна подкрепа след опита за атентат - на него и на семейството му", заяви Борисов в парламента. 

"В нито едно от неговите изказвания не съм се разпознал. Ако беше вярно това, което казвате, трябваше да е прекратил делата още преди 2 години, 1 година...", добави той, като визира казуса с проверките по Барселонагейт. Гешев заяви, че е имало натиск още миналия четвъртък да се прекрати делото, но наблюдаващия обинител е заявил пред главния прокурор, че има технически детайли, които ще забавят процедурата поне до септември тази година. 

Нито с някого съм говорил, нито на прокурор съм се обадил. Освен когато стана атентата да изразя загриженост и молба да се намерят извършителите и съчувствие към семейството му. Защото който заплашва семейство, е боклук.", продължи Борисов.

Той отрече да е предлагал посланически пост на Гешев, както обвинителят  подхвърли.

"Преди месеци получих предложение, завоалирано, казаха, че е от Бойко Борисов да стана посланик в Израел или в Турция, а евентуално и да имам политическа кариера, може би в неговата партия. Не го взех на сериозно, но явно тогава е почнала организацията на всичко, което виждаме. Така си мисля", разкри Гешев по време на изявлението си, след като скъса оставката си.

Лидерът на ГЕРБ се разгневи, че не чул от главния прокурор да споменава нито името на Христо Иванов, нито на ген.Атанасов. Само аз съм му виновен, тросна се експремиерът.

В България, ако не кажеш "Бойко Методиев Борисов", все едно нищо не си казал, иронизира Гешев експремиерът.