Бойко отсече: Извънредно положение? Лъжа!

Готови сме за тази вълна на коронавируса, обяви премиерът

Политика
18:23 - 29 Март 2021
5263
Бойко отсече: Извънредно положение? Лъжа!

На работно съвещание на НОЩ премиерът Бойко Борисов опроверга като фалшиви новините за въвеждане на извънредно положение и нови ограничения в страната.

„Държавата е подготвена за тази вълна на коронавируса. Затова първо ваксинирахме докторите и медицинските лица, за да имаме армия, която да се изправи и да лекува.

Осигурени са всички необходими лекарства, защото за нас най-важното е здравето и спокойствието на пациентите”, заяви Борисов по време на съвещанието. Той подчерта, че са осигурени и средствата за допълнителните възнаграждения на всички служители на първа линия в битката с COVID-19.

България очаква 230 000 дози ваксини срещу COVID-19 до края на тази седмица и 700 000 дози до края на април. Осигурени са достатъчно количества ремдесивир, който се прилага при лечението на коронавируса, здравната системата разполага и с всички необходими медикаменти, дезинфектанти и кислород за лечението на пациентите с новия вирус. Това бе докладвано на работно съвещание от здравния министър Костадин Ангелов.

„Следващото правителство и парламент ще решат как да продължи финансирането на системата занапред. Това е демокрацията”, заяви министър-председателят.