Бойко получи "Макаров" за ЧРД № 60

Премиерът посрещна 60-те на крак на военно учение в Шабла

У нас
10:47 - 13 Юни 2019 (обновена)
9330
Бойко получи "Макаров" за ЧРД № 60

Премиерът Бойко Борисов днес празнува кръглите 60. Макар да има голям празник, в свой стил той не отмени служебните си ангажименти и чак вечерта ще седне на трапеза. Министър-председателят посрещна деня в Шабла, където наблюдава бойните стрелби на тактическо военно учение. Заедно с него са военният министър Красимир Каракачанов и началникът на отбраната ген. Андрей Боцев.

Навръх 60-ия си рожден ден Борисов кацна с хеликоптер и беше посрещнат лично от ген. Боцев с военна музика. Още с пристигането си премиерът се поинтересува какъв точно е редът на церемонията и как да се обърне към войниците. 

След това Бойко Борисов прие строя на почетния караул, който беше организиран специално за неговото пристигане. „Здравейте, войници и матроси! “, поздрави той. Беше изпълнен химнът на България, след което под звуците на военни маршове войниците преминаха под строй и се отправиха към местата за стрелби. 


Министър-председателят се отправи към определеното място за наблюдение на учението, като се спираше пред бойните машини и разпитваше войниците и командирите им за техниката. "Гледай каква огнева мощ. Както викат сърбите - пуцай", остана доволен Бойко Борисов.

По случай рождения ден от Военновъздушните сили на Българската армия му подариха пистолет "Макаров".

„Това летец да не си сега в момента. Гледай ракетата как го търси. Няма отърване", коментира Бойко Борисов пусковете на ракетите.


"На румънците казали ли сте, че водим учения, че преди няколко години Траян Басеску се чудеше какво става. Радарите им сигурно се въртят сега. А от Севастопол наблюдават ли ни сега? Предупредени са, нали?. Трябва да се спазват всички мерки за сигурност", категоричен беше министър-председателят.

Борисов ще почерпи колегите си в Министерския съвет със сладки и бонбони, но те вероятно ще се чукнат с безалкохолни напитки, за да може всеки да си върши работата за деня. Една от традиционните изненади за премиера от членовете на кабинета е празнична торта.

Още от рано сутринта поздравления от цял свят валят на личния мейл и на телефона на Борисов.     

„Премиерът не обича да засяда много по трапезите и бърза да тича по задачи. Едва ли ще отмени каквото и да било от програмата си”, коментират на ухо от администрацията на Министерския съвет.

Миналата година премиерът отпразнува 59-ия си рожден ден в Израел и на чужда земя получи стотици поздравления. За личния си празник Борисов получи стотици поздравления и подаръци. Лично президентът Реувен Ривлин го изненада с торта и запали свещички, след което му изпя песента Happy Birthday.

Борисов получи Орден на рицаря на Йерусалим за заслуги към православието и беше провъзгласен за велик командир на ордена на Божи гроб. Това се случи по време на аудиенцията на министър-председателя при Патриарха на Йерусалим Теофилос Трети, в рамките на тридневната визита на българската делегация в Израел.