Бойко потвърди: Даниел Митов ще е премиер (ВИДЕО)

Личности
18:28 - 14 Април 2021
6676
Бойко потвърди: Даниел Митов ще е премиер (ВИДЕО)

Бойко Борисов потвърди, че кандидат за премиер на ГЕРБ ще бъде Даниел Митов. Премиерът направи по време на включване на живо във фейсбук.

"Цвета Караянчева в Кърджали се справи отлично и затова ще я предложим за председател на парламента", каза още Борисов.

"Неслучайно в лидерските двубои аз ги победих. Откакто съм човек, аз се явявам мажоритарно на избори. Нас обществото ни поиска, затова искат да ни махнат. За мое щастие имаме страхотен капитал в лицето на тази партия, която показа на тези избори, че е истинска партия. Имаме яки структури, кадърни кметове. Знам как партията се би за тях. Другият път по-внимателно с критиките, за да не им създадем дискомфорт, те направиха много за градовете си. Аз ги разбирам, бил съм кмет", каза Борисов.

"Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, за които ме избраха, за да им завра чекмеджета, лъжи, компромати в задния двор. Щели да правят комисия, народът направи комисия. Народът постави мен и ГЕРБ на първо място", каза още премиерът.

"Слави Трифонов е безспорно най-успелият човек в шоубизнеса. Но сега той дойде на друга сцена. От нея трябва отговорност и смели, бързи решения. Затова ние трябва да приготвим и кабинет. Аз съм готов с кабинета, но днес ще ви съобщя кой ще ви бъде премиер", каза още тя.

"Кабинетът ще го кажем като получим мандат. Но този мандат трябва да го получи някой и да внесе документите. Аз ще чакам, ще гледам, ще помагам и ако трябва ще се намеся. Толкова вече грозно постъпваха през тези месеци тези хора -към семейството ми, към дома ми Колкото и да казват, че съм остарял, не ги съветвам да ме предизвикват. Даниел Митов е кандидатът за премиер", каза още той.