Бойко Рашков: Бащата и синът Димитрови ми носиха информация за купувачи на гласове

Имаше списък с 28 000 души, обясни бившият вътрешен министър

Актуални новини
17:36 - 23 Април 2024
2982
Бойко Рашков: Бащата и синът Димитрови ми носиха информация за купувачи на гласове

Стефан и Марин Димитрови са носили на Бойко Рашков информация за купуване и продаване на гласове в област Хасково. Това обяви той в парламентарната комисията, която се занимава с корупционния казус в митниците.

"Никой не поставя въпроса този човек защо е дошъл при мен. На 28 май 2021 г. го видях за първи път. Това е поводът да дойде", каза Бойко Рашков в комисията в парламента и показа сигнала, който Марин Димитров е подал.

"Сигналът е във връзка с едно смачкано от прокуратурата дело. Образувано е за подкуп срещу Мирослав Найденов. Борисов е притискал свидетел, докато го докарат дотам да оттегли показанията си. Възложих проверка на тази информация. До момента, в който служителите на МВР трябваше да получат информация дали има основания за възобновяване на производството. Отговорът на градската прокуратура беше, че делото е при Гешев. Затова съм се виждал с Марин Димитров", обяви Бойко Рашков в комисията.

"След това идваха избори. Тези лица бяха много запознати с обстановката в Хасково. Там директор беше Венцислав Кирчев. Тогава за първи път бяха открити списъци с 28 хиляди души. Идваха при мен, защото ми носиха информация за купувачите на гласове. Не са ходили при главния секретар. Аз вършех неговата работа", обяви Рашков.