Бойко Рашков: Да, ще осветлим делата на предишния кабинет

Служебните министри седнаха на креслата, медиите - без допуск до церемонията по приемането на властта

Политика
10:36 - 12 Май 2021
4364
Бойко Рашков: Да, ще осветлим делата на предишния кабинет

Министрите от кабинета на Бойко Борисов предадоха властта на служебния кабинет, назначен с указ от президента Румен Радев. Това се случи на церемония в Министерския съвет, на която не бяха допуснати журналисти. 

„Разбира се, че ще се справим със задачите, не ви ли вдъхваме доверие? Надявам се, че Христо Терзийски (досегашният МВР шеф - б.р.) ще ми помогне с кадровите промени. Ревизия на властта, доколкото знам, започнаха да правят в парламента. Това не е сред нашите задачи. Щом е казал президентът, ще има осветляване, доколкото времето ни позволи”,  заяви на излизане служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Прозрачност и отговорно поведение. Ще направим всичко най-добро от себе си. Всеки ден ни е важен”, подчерта служебният министър на икономиката Кирил Петков. 

"Това министерство се свързва със справедливост. Правосъдието има голяма претенция и дано да бъде задоволена, каквито са очакванията на гражданите", лаконичен бе новият правосъден министър Янаки Стоилов. 

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отказа коментар. А досегашният шеф на ведомството проф. Костадин Ангелов заяви, че посреща с радост и облекчение сдаването на поста. 

Снимка: Агнес Методиева