Бойко Рашков: Иван Гешев е посещавал SS клуба

Любена Павлова може да е причина за разрива между бившия й мъж и Нотариуса, предположи бившият вътрешен министър

Политика
19:15 - 18 Февруари 2024
7018
Бойко Рашков: Иван Гешев е посещавал SS клуба

Като служебен и редовен вътрешен министър, той е залят от сигнали за вероятни престъпления на групите на Мартин Божанов и Петър Петров по прякор Еврото и работи по тях. Днес, обаче, не е част от комисията, която ще проверява кои са магистратите, които имат карти в SS клуб и какво е влиянието на Божанов в прокуратурата и съда. За зависимостите и кой дърпа конците, за политиката и за излезлите нови факти, на фокус е бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков.

По темата за създадената комисия в парламента, която трябва да разследва случая „Нотариуса“ Рашков каза: „Тя е съставена на принципа на мнозинството. В нея ще се вземат решенията с мнозинство, заради което комисията няма да извърши обективно проучване на всички факти и обстоятелства, а те засягат една от основите на държавата, а именно съдебната власт.

Политикът изрази разочарование, че неговата експертност не се ползва там, където трябва.

Иван Гешев е бил посетител в заведението, което е функционирало благодарение на Божанов. При мен са идвали много хора, включително Цариградска, Бакалова, гръцките бизнесмени. Имаше и едно семейство, съпругата беше живяла с Божанов преди това и тя ни обясни много неща. До известен период Божанов и Петьо Петров- Еврото са работили заедно, съпругата на Еврото е била близка с Нотариуса и дори може това да е причината двете групи да се разделят, каза още бившият вътрешен министър.

Има много информации за този човек Петьо Петров още от назначаването му в столичната следствена служба. Странно ми е защо такъв образ има той днес в обществото, а бе назначен при Сотир Цацаров за зам.-директор на най-голямата следствена служба в България, заяви Рашков.

Той каза, че е получил данни за влиянието на кръга около Нотариуса още през 2021 година, докато е бил на поста вътрешен министър в първото служебно правителство.

Пред Лора Крумова Рашков заяви, че въпреки опитите да спре изтичането на информация от полицията към заинтересованите лица, това не е било предотвратено.