Бойко с екшън план за Covid кризата

Актуални новини
17:12 - 30 Октомври 2020
6030
Бойко с екшън план за Covid кризата

"Продължаваме да работим за развитието на страната и да следваме приоритетите на правителството. България има План за възстановяване и устойчивост. С него не само ще се справим с последиците от COVID-19, но и имаме начертана посока за развитие". Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук профила си. 

"Ще продължим да подкрепяме най-уязвимите групи и бизнеса, да повишаваме капацитета за реакция на здравната система, да запазваме заетостта и да прилагаме мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19. Това са целите, които правителството няма да спре да следва. Заедно можем да ги постигнем", пише още той.

По думите му екшън планът стъпва на четири цели.

"Работа за по-иновативна, зелена, свързана и справедлива България. 2 431.9 млн. лв. са предвидени за модерно образованието. научните изследвания и иновациите. 4 499.0 млн. лв. за постигането на кръгова и нисковъглеродна икономика, за устойчиво селско стопанство и за биоразнообразието.

От тях 3 млрд. лв. ще бъдат вложени конкретно в енергийна ефективност на сградите. 2 675.1 млн. лв. за подобряване на цифровата и транспортната свързаност и местното развитие. 2 553.5 млн. лв. са определени за важните сектори здравеопазване, бизнес среда и социално включване. От тази сума 607 млн. лв. ще се вложат за подобряване на материалната база на държавните и общинските болници", обясни министър-председателят.