Бойко се хвали с пловдивски път (снимки)

Новини
17:53 - 14 Март 2021
3488
Бойко се хвали с пловдивски път (снимки)

Завърши ремонтът на първите 2 км от Околовръстния път на Пловдив в отсечката между кръстовищата с „Кукленско шосе“ и „Асеновградско шосе“. Това написа в профила си министър-председателят Бойко Борисов.

Той уточнява, че участъкът е с нова асфалтобетонова настилка, подобрено отводняване, хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Премиерът припомня, че от февруари т.г. поетапно се обновяват общо 14 км от Околовръстния път на града между кръстовищата с „Пазарджишко шосе“ и „Асеновградско шосе". "Целият участък скоро ще е готов, което ще е голямо облекчение не само за пловдивчани, а и за жителите и туристите на Родопите. От утре продължава ремонтът на следващите 6 км между „Коматевско шосе“ и пресичането с „Кукленско шосе“, посочва Борисов.

Старт на втория етап ще даде областният управител Дани Каназирева в понеделник. Тя ще посети в 12 часа Околовръстното. Следващите 6 км от обновяването ще са в отсечката от кръстовището с "Коматевско шосе" и "Кукленско шосе". Каназирева, която води листата на ГЕРБ в Пловдив-област ще обобщи до къде а стигнали останалите важни инфраструктурни проекти на територията на региона.