Бойко се изложи в Египет: „Благодаря, за гостоприемството”

Премиерът се срещна с президента Абдел Фаттах Ас-Сиси

Общество
13:25 - 15 Януари 2020
13214
Бойко се изложи в Египет: „Благодаря, за гостоприемството”

Премиерът Бойко Борисов леко се изложи в Египет, след като написа послание с пунктуационна грешка в специалната книга на кралския дворец "Кубе палас". След като допусна грешката, Борисов гордо размаха писалка и позира за снимки, с които се похвали във фейсбук, пише dnews.bg.

Българската делегация днес обаче има доста по-важна работа в Египет от това да следи за правопис. Борисов се срещна с президента на страната Абдел Фаттах Ас-Сиси и с престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед Ал-Нахаян.

Пък, струва си да се отбележи, че част от пратениците на България е и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, чийто външен вид предизвика бурни обществени реакции при посещението на българската делегация в САЩ.

Наскоро друг капацитет от ГЕРБ - Цвета Караянчева, в предаването "Годината" в ефира на Дарик радио бе помолена да напише дума, която според нея е знакова за изминалата година. На стената, където вече други общественици се бяха разписали със своите думи, Караянчева написа "БрекзиД".

Малко по-късно в пост във фейсбук председателката на Народното събрание обясни, че се е опитала да влее инициалите на премиера на Великобритания Борис Джонсън в Брекзит. Но останала недоразбрана.

Военният министър Красимир Каракачанов пък не можа да определи само една „дума на 2019 г.“ Затова написа цели три - „сила, чест и достоИнство“.