Бойко се извъртя: ГЕРБ ще гласува против правителството

Политика
11:45 - 03 Август 2021
2743
Бойко се извъртя: ГЕРБ ще гласува против правителството

Нашите депутати ще гласуват против правителството, защото ще ни свързват със задкулисието, ние това не го искаме. Преляха се гласове на ИТН, за да загубим ние, но не изчислиха точно и България загуби.

Така започна поредната атака на Бойко Борисов на извънредна пресконференция на ГЕРБ. Бившият премиер се отметна от последното си изказване, че ГЕРБ няма да влязат в зала, за да е по-лесно на останалите партии да състяват правителство с мандата на ИТН.

Последните избори минаха при рекордно ниска избирателна активност, хората се изплашиха така, както не са ги плашили пред комунизма. Кръстник на всичко това е Румен Радев. ГЕРБ-СДС трябва да са максимално отдалечени от партиите на страха, посочи Борисов.

Сега да си направят кворум и да си изръчат кабинет, призова лидерът на ГЕРБ.

"Имаше една приказка, в която "В царството на лудите всеки нормален бива обявяван за луд". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Хубаво е, че Слави Трифонов иска да поеме отговорност за това. Отговорността е изцяло тяхна, още повече, че ние изчакахме вчерашния ден да видим дали няма да се вразумят. Но не получихме никакво писмо, не че сме очаквали. Макар и да можеше да бъде някакъв знак. Защото нормално мислещи политици трябва да си дадат сметка, че когато имаш 6% гласове в чужбина, а в България си загубила изборите, народът за втори път ти казва, че тази партия не иска да бъде изчегъртана", допълни той.

Борисов коментира и изпратеното писмо от ИТН, в което имаше правописни грешки: "Знаят езици, но не знаят български. Не могат да пишат грамотно", рече Борисов.