Бойко се похвали: Отрицателен съм

Общество
10:28 - 10 Ноември 2020
1737
Бойко се похвали: Отрицателен съм

Отрицателен съм за COVID-19. Това показа втори пореден тест. В съответствие със заповедите на здравните власти мога да посрещна премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и да проведем Срещата на върха по Берлинския процес. Това написа премиерът Бойко Борисов във фейсбук страницата си.

Малко по-рано външният ни министър Екатерина Захариева заяви, че министър-председателят на България е с втори отрицателен тест за коронавирус и ще се срещне на живо с македонския си колега Зоран Заев в София.

Бойко Борисов обяви, че е заразен с коронавирус на 25 октомври, неделя. Оттогава се лекуваше във вилата на министър-председателя в Бояна, като бе съобщено, че за него се грижи личен лекар.

Борисов в началото на болестта отказал да бъде приет в болница, за да получи по-специализирани грижи. Но след това за него се грижели вече специалисти, вливали му и системи, правели и инжекции.

За разлика от премиера лидерът на БСП Корнелия Нинова предпочете да влезе в болница веднага, след като стана ясно, че е инфектирана. Тя бе приета във ВМА на 30 октомври, включили я на системи. И след лечение, продължило по-малко от седмица, бе изпратена от лекарите да се долекува у дома си.