Бойко се провикна от морето: Ще се съглася, ако Дани Митов е премиер!

Шарлатаните от ПП-ДБ само ни атакуват, защото нищо друго не правят, заяви Борисов на среща във Варна

Новини
19:12 - 22 Октомври 2024
7069
Бойко се провикна от морето: Ще се съглася, ако Дани Митов е премиер!

"В социологическите проучвания ГЕРБ води с над 10%, но това не гарантира правителство. Надявам се хората, които са за ГЕРБ, да излязат да гласуват на макс и този хаос да свърши", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на предизборна среща във Варна.

Колегата Атанасов казва - трябва да изберем равноотдалечен премиер, дипломат. На мен ми се видя Дани Митов. Ако е Дани Митов, ще се съглася, иначе – не. Колегата Атанасов казва - премиер, кйто да е относително самостоятелен. Значи трябва да минем по събранията и да кажем – вие гласувахте за мен, за Нанков, за Митов, обаче ще подкрепим еди кои си. Ами нали на дргите избори няма да ни подкрепят, заяви Борисов.

Уж крадяхме, може ли строителството сега да е два пъти по-скъпо от това с кражбите? Шенген замина – Франция затвори, Германия затвори, Холандия затвори. Какъв приоритет да ни е? И да ни приемат утре, вече има граничен контрол.

Някои сложили клато приоритет еврозоната. Чакайте, вие провалихте еврозоната, а преди 4 г. за и моите колеги вкарахме България в чакалнята на еврозоната и в същия ден започнаха протестите. Защо? Защото в еврозоната не могат да се правят машинациите, да се източват банките, активите на българите.

После Черепа се хвалеше как ги е командвал по интернет. Къде са говорителите на протестите? Къде е еврозоната? Няма я. За 4 г. нула строителство, 18 млрд. дефицит. Какво направиха за 4 г., иска да отида да видя.

Шарлатаните от "Продължаваме промяната – Демократична България" ни атакуват, защото нищо друго не правят, каза в началото на срещата бившият кмет на Варна Иван Портних.

А днес заради шарлатаните Варна затъва. Пораженията, които нанасят, са огромни. За една година Варна започва да прилича на изоставен град - със зейнали дупки, с боклуци по улиците. Време е този резил да докара хората до урните, време е този резил да бъде спрян. Хората трябва да ни подкрепят, за да има стабилно правиетлство, за да продължим градежа, добави Портних.

През последните години се навъдиха лидери и лидерчета, които постоянно говорят колко сме корумпирани. Но мрънкането няма нищо общо с лидерството. По време на тази кампания предложихме на хората разговор за бъдещето - за развитие на икономиката, за борба с нелегалната миграция, за безплатно саниране, за образование, за здравеопазване, посочи водачът на листата на ГЕРБ във Варна и зам.-председател на партията Даниел Митов.

ГЕРБ са най-добрите експерти във всяка една сфера, но ако нямаме мнозинство, трябва да градим някакво съгласие. Правехме това през последните години, но останалите политически сили го отхвърлиха и избраха пътя на блокирането и на разделението. Нека на 27 октомври да направим така, че ГЕРБ да има такъв резултат, че да няма съмнение какво искат българските граждани – европейско развитие и стабилно управление. С общи усилия можем да изградим по-силно и по-обединено бъдеще, допълни Митов.

Никой от нас няма съмнение, че на 27 октомври ще победим, но ГЕРБ – СДС на първо място си поставя като цел не да спечели изборите, а да сформира редовно правителство, за да решим всички онези проблеми, които през последните години бяха заметени под килима. Промяната се оказа кръгла нула. Ние знаем как да управляваме тази държава. Само ГЕРБ има програма за управление на държавата, останалите партии имат предизборни програми, коментира бившият министър на здравеопазването Костадин Ангелов.

"Продължаваме промяната – Демократична България" обещаха по една магистрала на година, няколко тунела, а спряха да строят. Едно нещо уж построиха, то пропадна. Удвоиха цените на всички инфраструктурни проекти. Кой ще поеме отговорност за последните 4 г.? Ние можем да гарантираме, че с премиер Борисов и с четиригодишно управление ще довършим магистрала "Хемус" и ще започнем строителството на магистрала "Черно море", отбеляза бившият министър на регионалното развитие и благоустриойството Николай Нанков.

Трябва да си отговорим на въпроса как стигнахме дотук – на седми избори. Това фактически е обезсмислена дмокрация, държава, която се движи без посока. А държава, която се движи без посока, е като автомобил, който се движи без посока – опасна работа е. България си имаше цел, посока, развитие. На кого беше необходимо България да няма цел и посока, да има хаос? Икономическото развитие на страната предполага ясна посока. Най-важният приоритет е да се излекуват отворените рани в българското общество. Мъдростта и политическото лидерство предполагат българското общество поне малко да се обедини, защото омразата не води до нищо добро, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.