Бойко се разприказва: Предложих на Кирил Петков да се кандидатира за кмет

Костов преди време произнесе една фраза, която остана в историята – ще гласувам, но с отвращение!, натърти Борисов

Политика
11:32 - 02 Ноември 2023
4563
Бойко се разприказва: Предложих на Кирил Петков да се кандидатира за кмет

След като четири дни след местните избори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов запази съмнително мълчание, днес в Ловеч се разприказва в типично негов стил и хвърли в медийното пространство няколко новини. Една от тях е, че е предлагал на Кирил Петков да се кандидатира за кмет на София, а ГЕРБ да да не издига свой кандидат.

"И за да спрат спекулациите - истината е, че много преди изборите за София предложихме на ПП-ДБ да се издигне кандидат, различен от родата на Държавна сигурност, и ГЕРБ да не издига кандидат! На Кирил Петков му казах – кандидатирай се ти и въобще няма да издигаме кандидат! А сега – ГЕРБ подкрепяли на Путин човек, не знам какво си...", обясни той и припомни: 

"Самият Иван Костов преди време произнесе една фраза, която остана в историята – ще гласувам, но с отвращение! Така че... какво искат повече". 

Бойко Борисов не спря до тук и продължи с откровенията:

"Те си бламират вътрешния министър, а в същото време не искат да коментират защо министър, който не съм чувал и виждал, ходи с охрана. Притискан от депутати. Да бъдат така добри, когато излязат и клечат пред президентството и подкрепиха президента Радев, това било нормално. А аз само се пошегувах, че изборът в уж синята София ще е между държавна собственост и Държавна сигурност. И настана хаос, който си го има от 3 години. Ами те в Хасково са заедно с БСП. Заедно с проруруските партии бранят "Лукойл", а в същото време бензинът е 3,30 лв.", коментира още той. 

Според Борисов колегите му от "сглобката" забравят, че би трябвало в сряда да са в парламента. "С това им безпринципно поведение ще гледаме сеира тепърва.

Вече им знам аверите, кои са им приятелите, събират се по вили, по кръчмета тайно, нека да го правят. Аз не виждам смисъл да се събирам с тях. Следващата седмица ще направя едно Национално съвещание и там ще решаваме какво ще правим. Да им е честито, да видим как ще управляват София",

обяви председателят на ГЕРБ. И разказа: "Имаме бас с Кирил Петков. И двамата не пием, за бутилка уиски. Казах му, че така, както прави, ще отидат на балотаж с Ваня и ще загубят София", разкри Борисов.