Бойко си призна: Да, взех подкуп в село Осиково!

Борисов нахока районните структури на ГЕРБ за малкото жени в листите

Политика
18:25 - 18 Октомври 2023
8278
Бойко си призна: Да, взех подкуп в село Осиково!

Бойко Борисов си призна за ужасяващ случай на корупция, докато е бил премиер! Той си спомни как е обикалял региона на Смолян и е посетил села, до които е нямало пътища. А в Осиково взел подкуп. „Горе ягоди ми дадоха една касетка рушвет. Докато слязохме ги изядохме. Градини с ягоди – много мили хора“, призна шефът на ГЕРБ по време на предизборна среща в Смолян.

„Прочетох, че руски самолет ще патрулират в Черно море с ракети „Кинжал“. А бяха времена, в които ние правехме добросъседство, правехме регионални политики, правехме така, че етническата толерантност, особено в тези райони, да е водеща цел“, припомни той.

„На мен ми е криво, че от водеща сила на Балканите, когато отидех, където и да е, и видеха флага на колата отстрани, ръкопляскаха хората. Сега като видят наши национални отбори, навсякъде ги освиркват“, възмути се той.

„Българският флаг когато минаваше, не се сменяха от граница на граница полицейски коли. Българската кола носеше просперитет. Неслучайно всички балкански държави ме наградиха с най-високите си държавни отличия. Включително и Унгария“, подчерта Борисов.

Той припомни реализираните в региона на Смолян инфраструктурни проекти, реализирани при правителството на ГЕРБ и спрени по времето на следващите правителства.

„300 млн. разбирам че са дали преди няколко дни за мантинели, боядисване, маркировка. Къде ще ги видим тези пари? Ще кажат – ами там сменихме, там се изтърка. Ето го вашият път!“, обърна се той към местните хора.

„Това са 3 години, не са 3 месеца, да кажете не бяха подготвени. За 3 години всичко щеше да бъде приключено“, каза Борисов.

Той нахока и структурите на ГЕРБ в региона: "Забележката ми, е че много малко жени има в листата. Да не се учите така. Навсякъде над 50% са ни жените, вършат страхотна работа, и по-добра от мъжете". Той заръча на кметовете да си подготвят кадри жени.