Бойко сменя стратегията, търси съвети от Дилов

Политика
12:20 - 05 Август 2020
6664
Бойко сменя стратегията, търси съвети от Дилов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се е захванал с кардинални промени не само в кабинета, но и в медийната стратегия на партията. Освен Севдалина Арнаудова, за която днес стана ясно, че напуска Министерски съвет, премиерът е вдигнал мерника и на другия си пиар – Николa Николов, научи Lupa.bg.

Засега обаче той остава на поста си, защото Борисов няма достатъчно подготвен човек, който да го замести.

„Всъщност Бойко сглупи още в самото начало, когато взе Севдалина и Никола - те бяха репортери от малката телевизия ББТ без особена рутина. А за такива позиции се взимат опитни хора с поне 10-15 г. стаж!”, негодуват, макар и късно, в редиците на ГЕРБ.

Казаното от Цветан Цветанов, че двамата създавали напрежение в парламентарната група на ГЕРБ, не е без основание, защото всички нелепи коментари на депутатите във Фейсбук, а и не само, били плод на умствените напъни на неизменната пиар двойка Арнаудова-Николов. След разкритията на Васил Божков, че "Шехеразада" често посещавала офиса му и живее в палат, съдбата й вече била решена от премиера. По информация на Lupa.bg тя не напуснала МС на своя глава, а била "помолена" за това от лидера на ГЕРБ. 

От около месец се носят слухове, че Бойко Борисов се е обърнал за медийни съвети към Любен Дилов-син, защото се готви за тежки избори и е решил оттук нататък да провежда положителна предизборна кампания.

Дилов, заедно с Мирослав Боршош, бяха тези, с помощта на които през 2005 г. Борисов спечели кметските избори в София. Не случайно административен секретар на ГЕРБ сега е Цветомир Паунов, който преди години беше организационен секретар на „Гергьовден”.

Във всички случаи Борисов вече ясно си дава сметка, че точно пиар обкръжението му носи вина за голяма част от медийните гафове на неговите депутати и е готов на всичко, за да преобърне пиар имиджа на партията. Особено сега, когато е крайно объркан в реакциите си от нестихващите протести.