Бойко Станкушев: ФБР стои зад акцията срещу Черепа

Възможно е да е излязла някаква информация от телефона на Алексей Петров, който беше даден американските служби

Политика
16:56 - 19 Януари 2024
9050
Бойко Станкушев: ФБР стои зад акцията срещу Черепа

Възможно е акцията срещу Васил Божков да е свързана с някаква информация от телефона на Алексей Петров, който беше даден на ФБР, за да се опитат да го деблокират. Това предположение изказа Бойко Станкушев от Антикорупционния фонд. 

Това, което знам, е,  че и Васил Божков, и Алексей Петров са от хората, които се прочуха още в зората на Прехода. Направиха голям бизнес, бизнес империи, бяха влиятелни, добре информирани. Още тогава сякаш законът не се отнасяше за тях.

Според твърденията на полицията, които не оспорвам, но в които не съм сигурен, очевидно става въпрос за някакви дълбинни взаимоотношения. Да допуснем чисто хипотетично, че това е вярно.

Айфонът на Трактора е при американските ни партньори

Възможно е да е излязла някаква информация от телефона на Алексей Петров, който беше даден на ФБР, за да се опитат да го деблокират. Ако това е станало и нашите служби са получили от там някаква важна информация, а тя със сигурност е 100% достоверна, тогава те са бързали и са предприели действия, извършвайки тази операция по неотложност, за да не изтече информация от самите служби до Божков и той да вземе предпазни мерки.

Отдавна не е никаква тайна, че Божков вече не е бил в България, когато започват да го търсят през януари 2021 г. Тоест - бил е предупреден. По-важното за мен беше да стане ясно дали и колко милиона е дал Божков на политици, министри, ключови фигури в управлението на страната, за да си осигури спокойствие.

Много се надявам, съвместно с нашите служби да работят партньорски такива, с по-голям потенциал и възможности, за да се научи нещо.