Бойко свиква пленум на 7 ноември

Нормално поведение на губещия е да търси оправдания, така от ГЕРБ отговориха на БСП на обвиненията за купен вот

Политика
16:18 - 04 Ноември 2019
2042
Бойко свиква пленум на 7 ноември

ГЕРБ ще проведе национална среща на партията на 7 ноември от 12.00 часа в Зала „Люмиер“. За това съобщи председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов в изявление в централата на партията.

На нея ще присъства и председателят на ГЕРБ и премиер на България Бойко Борисов, членовете на изпълнителната комисия. Целта на срещата е да бъдат анализирани резултатите от приключилите местни избори и ще бъде направен отчет за политическата дейност на партията.

Датата 7 ноември е известна в историята с избухването на Октомврийската революция в Русия. По стар стил на 25 октомври 1917 г. болшевиките взимат властта в столицата Санкт Петербург.

В изборната нощ премиерът заяви, че в близките дни ще бъде свикано разширено заседание на ГЕРБ, на което да се направи анализ на изборните резултати и да се прецени дали да се правят промени в общинските структури, които не се представиха добре на местния вот.

Нормално поведение на губещия е да търси оправдания, извън собствените си възможности, заяви днес председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията в София Цветомир Паунов. По обвиненията на БСП за купен и компрометиран вот Паунов посочи още, че когато загубиш изборите, обикновено винаги търсиш оправдания извън себе си, без да направиш точен и ясен анализ за собственото ти поведение по време на кампанията.

„В такава ситуация търсиш оправдания, извън собствените ти възможности и реално оценка за ситуацията в собствената ти кампания или партия. Това обикновено е поведение на губещият, който търси оправдания навсякъде, но не и в своите политики и начина, по който е водил кампанията. Има законово установен ред и норми за начина, по който всеки един може да потърси правна форма, ако е недоволен от изборните резултати. От наша гледна точка кампанията беше позитивна, защото ние водихме позитивна кампания. Това, което декларирахме в началото й, го спазихме и изпълнихме“, допълни той.

Паунов представи и реалните резултати на ГЕРБ в страната, като посочи, че общинските им съветници и кметове на общини са се увеличили. „Реалните резултати: 2015 г. ГЕРБ имаше 130 кмета на общини, от тях 22 бяха кметове на областни центрове, 2019 г. – ГЕРБ увеличава кметовете си на общини с 10 и вече са 140 кмета, от тях 17 са на областни градове. По отношение на електоралния вот и представителството в общинските съвети – в 163 общини ГЕРБ е първа политическа сила. Увеличаваме общинските си съветници с 80 в цялата страна. По отношение на кметовете на общини, да припомня, че в София ГЕРБ има 13 районни кмета, в Пловдив – печелим във всички 6 района и във Варна – във всичките 5 района“, обобщи той.