Бойко: Уволнете Демерджиев, веднага! (ВИДЕО)

И професионалното ръководство на МВР било "изключително слабо", като вече две години бездействало, твърди водачът на ГЕРБ

Политика
16:20 - 08 Ноември 2022
5448
Бойко: Уволнете Демерджиев, веднага! (ВИДЕО)

Президентът Румен Радев трябва незабавно да смени служебния вътрешен министър Иван Демерджиев. За това настоя лидерът на ГЕР Бойко Борисов на извънредна пресконференция в партийната централа.

"Вътрешният министър като неговия предшественик Бойко Рашков обикаля и се занимава с неща, които не са му работа. В същото време - нулево справяне по границата, полицейска кръв по улиците, катастрофи с полицаи, пияни и дрогирани полицаи. В двете крайности герои с чадъри над тях. Как може да няма оставки в МВР, това е поредният случай. Навсякъде е пълно с мигранти", подчерта бившият премиер, според когото било "нахалство" Демерджиев да не подава оставка.

По думите му по негово време убийството на граничния полицай нямало как да стане, като имало сигнали от Турция, че техните каналджиите стават все по-нагли и е имало престрелки между мигранти и жандармерия.

Настоя, че и професионалното ръководство на МВР било "изключително слабо", като вече две години бездействало, имайки предвид, откакто той не е на власт, което е от година и половина.