Бойко Василев смути бившия на Деси Радева с въпроса "Радев ваш президент ли е?"

Георги Свиленски с остра атака към държавния глава

Актуални новини
22:20 - 18 Ноември 2022
11764
Бойко Василев смути бившия на Деси Радева с въпроса "Радев ваш президент ли е?"

Заместник-председателят на ПГ на “БСП за България” Георги Свиленски подложи президента Румен Радев на остра критика по време на участието си в "Панорама" в петък вечер.

На въпрос на водещия Бойко Василев за консултациите между президента и БСП Свиленски заяви, че Румен Радев води последователна политика “да бъде намален изборният резултат на социалистическата партия, да бъде атакувано правителството тенденциозно от министрите, назначени от него”.

“И завършекът на тази атака беше в тези консултации”, отбеляза Свиленски.

По време на разговора обаче Бойко Василев попита събеседника си"  "Радев ваш президент ли е?", очевидно визирайки, че генералът бе издигнат за държавен глава от БСП още за първия си мандат. Радев бе подкрепен, макар и с половин уста от социалистите и за втория мандат. Въпросът на водещия обаче видимо смути Свиленски и най-вероятно причината е лична. Както е известно той е първият съпруг на настоящата жена на президента - Десислава Радева.

БСП е последователна в подкрепата си за смесено гласуване - с хартиена бюлетина и с машини. Трябва да има възможност българските граждани да гласуват, каза още заместник-председателят на ПГ на “БСП за България”.

Той подчерта, че социалистите “са внесли две или три предложения за въвеждане и на хартиената бюлетина и премахването на тъмните стаички”.

“Параваните на машините, снимките на как се гласува - това предложи БСП. Колегите от ПП и ДБ предложиха над 200 промени, за да бъде блокиран процесът и да не бъде приет”, продължи Свиленски и допълни, че е изненадан от “истерията, която се получава тези няколко дни, от страха от това, че ще има хартиена бюлетина”.