Бойко за енергетиците: Така не може да се комуникира, това са български граждани

Трябва да се успокои разговорът и арогантното поведение, каза лидерът на ГЕРБ

Актуални новини
11:46 - 02 Октомври 2023
4707
Бойко за енергетиците: Така не може да се комуникира, това са български граждани

Така не може да се комуникира, това са български граждани, каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за протестите на енергетиците. Той е в Пловдив за откриването на южната трибуна на стадион „Локомотив“. С него са кандидат–кметът на ГЕРБ Костадин Димитров и областният управител Илия Зюмбилев.

"Искам пак да се обърна към премиера, правителството и миньорите: Блокирането не е изход, тормози много други граждани", коментира Борисов. Той призова за диалог, който да успокои напрежението.  "Ако бях премиер, нямаше въобще да го докараме до тук. Преди три години представихме план с Томислав Дончев, съгласуван с Европейската комисия и синдикатите, всичко да стане постепенно. През това време дотирахме миньорите и въглищата. Да не се връщаме назад. Сега преговорите се водеха от колегите. Както виждате, не ни канят на среща.  Ако някой ги съветва така да комуникират с разгневена общност, не е правилно. Надали на тях им е приятно да препятствят други български граждани да пътуват и да си правят бизнес. И както и на зърнарите им казах да не влизат в София, така се бих обърнал и към миньорите и енергетиците. Някои от нещата могат да бъдат чути и направени при добра комуникация. Просто трябва да се успокои разговорът и арогантното поведение", допълни лидерът на ГЕРБ.

"Оставиха ни в петък вечерта да защитаваме Закона за енергетиката, а те отидоха на предизборна кампания. В ден, в който хиляди протестират, в парламента сме оставени сами", каза Борисов по адрес на партньорите си от ПП-ДБ. Според него те са били длъжни да бъдат в парламента в този момент. 

"Аз съм против депутат от една партия да става шеф на специални служби. Тези директори са назначавани по времето на управлението на президента Радев, Кирил Петков и Асен Василев. Работили са с тях. Там няма нито един човек, който да се е усмихнал на наша снимка. Всичко е изчегъртано", добави Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разгледа  стадиона на "Локомотив" Пд, по който има още работа.

 "След стадиона на Ботев в "Локомотив" вече също гледат с оптимизъм към бъдещето. Отборът им е първи. Както винаги съм казал, аз нямам неизпълнено обещание. Който и да е собственик – те знаят, че надеждата им е в нас. Според мен затова хората очакват тази политика за изграждане на инфраструктура да продължи. Обещали сме и отпред паркингът да стане. Ще се получи едно прекрасно комплексче", заяви Бойко Борисов.