Бойко заложил на Харизанов да е моторът в ГЕРБ

Политика
15:00 - 03 Юли 2020
7579
Бойко заложил на Харизанов да е моторът в ГЕРБ

Един от най-близките съветници до Бойко Борисов – медийният бос Георги Харизанов, имал честта да заеме овакантеното от Цветан Цветанов място на втори в партията, научи Lupa.bg. Това обаче щяло да е неофициално и той нямало да излиза под светлините на прожекторите, а щял да играе ролята на партиен мотор в сянка.

След дупката, която Цветанов остави в ГЕРБ в организационен план, Борисов се нуждаел от сигурен човек в партията, който на мобилизира членовете и да ги подготви за предстоящите избори. За тази цел премиерът намирал за най-подходящ именно Харизанов.

Не случайно преди няколко дни самият Цветан Цветанов заяви, че „Георги Харизанов е човекът, който Борисов е заложил да бъде двигателят на ГЕРБ”. Бившият зам.-председател на партията дори посочи, че това е един от хората, заради които е напуснал ГЕРБ. Според него единственото, което Харизанов целял, е политическа реализация „на гърба на честните симпатизанти”.

Георги Харизанов вече е взел присърце новата си роля и се опитва да кадрува в ГЕРБ. Той е решил да лансира нови лица в партията, като едни от тях са водещите на „Плюс-минус” по Нова тв Кузман Илиев и Владимир Сиркаров, както Lupa.bg писа преди няколко дни.

Всичко това, разбира се, било по заръка на лидера Борисов. Той сам каза, че предстои „проветряване” на листите на ГЕРБ за следващия парламентарен вот и „повече нови лица, които да мислят с главите си”. Борисов посочи новия курс не къде да е, а на среща с млади икономисти от Центъра за дясна политика, изпълнителен директор на който е Георги Харизанов.

Истинската цел на това ”проветряване” обаче била Бойко да се освободи от хората на Цветанов в партията. Някои от тях обаче са знакови за ГЕРБ фигури – като Цвета Караянчева например. В началото на политическата си кариера тя беше сериозно протеже на Цветанов. После обаче бързо се ориентира на кого трябва да е лоялна.