Боил Банов за скандалите около Ларгото: Сигналът на БСП беше неоснователен

Социалистите поискаха оставката на министъра

Актуални новини
11:54 - 25 Ноември 2019
1260

Сигналът на БСП (около скандалите със с ремонта на столичното Ларго) беше неоснователен. Един преднамерен натиск няма как да бъде повод за оставката ми. Държавният интерес е защитен. Това заяви в ефира Нова телевизия министърът на културата Боил Банов.

По думите му дела с фирмата-изпълнител на ремонта са се водили 3 години.

"За съжаление са изгубени. Моят екип е много сериозен и качествен. Работата ни през последните 2 години го доказва. Моята работа е, когато открия, че вътре в министерството има „гнили ябълки”, да ги отстраня", подчерта той.

Припомняме, че БСП поиска оставката на министъра на културата Боил Банов. Поводът е решението на Върховния касационен съд, според което ведомството не може да поиска неустойка от изпълнителите на ремонта на столичното Ларго. Оказа се, че държавата не само няма да получи обезщетение, но и дължи 73 000 лв. разноски по делото.

Боил Банов коментира и заканите за протести на кинодейците. Министърът подчерта, че в последните години е направено много за българското кино.

"Целта сега е да се изготви нов начин на финансиране на българското кино и да се създадат по-добри условия и възможности", каза културният министър.