Бока отново на пътя на Ривър към втора поредна "Либертадорес"

Аржентинското Суперкласико е на 1/2-финалите от южноамериканския турнир, реваншът е на "Ла Бомбонера"

Спорт
12:59 - 30 Август 2019
3591
Бока отново на пътя на Ривър към втора поредна "Либертадорес"

На нов гигантски сблъсък между носителя на Копа "Либертадорес" Ривър Плейт и големия му съперник Бока Хуниорс ще станат свидетели феновете на футбола по цял свят. Той ще е отново в турнира на шампионите на Южна Америка, но този път на полуфинал. Двубоят ще е повторение на миналогодишния спор за трофей между двата аржентински гранда.

След като Бока Хуниорс си осигури участие сред най-добрите четири на континента, ден по-късно това стори и Ривър Плейт.

Милионерите на Марсело Гаярдо завършиха 1:1 при гостуването си на Серо Портеньо и с общ резултат 3:1 продължава пътя си към втора поредна титла.

Домакините от Парагвай, които изоставаха с два гола след визитата на "Монументал", започнаха по-добре срещата и още в 8-та минута Валдес с летящ плонж матира Армани за кеф на повече от 40 000 на трибуните.

В последните минути на първото полувреме стражът на аржентинците на два пъти се намеси решаващо и задържа преднината на "червено-белите".

В началото на втората част уругвайският халф Николас Да Ла Крус с бомбен шут матира Карисо за 1:1, пращайки топката под гредата.

Това е третото поредно класиране на полуфинал на Ривър и общо четвърто за последните пет година в Копа "Либертадорес". Интересното е, че два пъти от тях Червената лента стана шампион на Южна Америка - 2015 и 2018-та. Като и в двата случая срещна вечния съперник Бока Хуниорс.

На 1 октомври Ривър приема Бока на "Монументал", а на 22-ри е реваншът на "Ла Бомбонера". Другият полуфинал е между бразилските грандове Гремио и Фламенго.

Финалът от тази година се играе в един мач, който ще бъде на 23 ноември в Сантиаго де Чили.