Боксов рекорд: Кобрата прибира 5 млн. паунда от сблъсъка с Джошуа

Хонорарът зависи не от евентуалната победа на Уембли, а от зрителския интерес пред малкия екран

Спорт
09:40 - 12 Декември 2020
4714
Боксов рекорд: Кобрата прибира 5 млн. паунда от сблъсъка с Джошуа

Шампионът на българския бокс Кубрат Пулев ще прибере рекорден хонорар за кариерата си от над 5 милиона паунда за мача тази вечер срещу Антъни Джошуа на "Уембли Арена". Изчисленията обаче сочат, че Кобрата ще гушне около 3 пъти по-малка сума от съперника си, в чиято сметка ще постъпят около 15 милиона лири. 

"Най-големият хонорар на Джошуа до момента е за реванша му с Анди Руис – 63 млн. паунда. За сравнение, сега се очаква да вземе 15 млн. паунда. За Кобрата са предвидени три пъти по-малко пари – 5 млн. паунда. Това ще е най-големият хонорар в кариерата на Пулев. До момента той е спечелил най-много от мача си с Владимир Кличко през 2014 г. – малко над 1 млн. паунда. Точните суми за двамата зависят от успеха на платеното телевизионно излъчване на мача, тъй като приходите от билети ще бъдат скромни. Очаква се обаче интересът към платеното излъчване да бъде особено голям заради липсата на мачове в последните месеци", обясни в ефира тази сутрин спортният коментатор и журналист Веселин Коларов.

Мачът тази нощ ще бъде гледан от хиляди българи, а най-запалените фенове вече залагат крупни суми за победата на Кобрата при букмейкърите.