Болид на Ferrari се качи на магистрала в Чехия (ВИДЕО)

Техномания
15:24 - 15 Август 2022
4408
Болид на Ferrari се качи на магистрала в Чехия (ВИДЕО)

Болид на Ferrari бе заснет да се движи по магистрала D4 в Чехия между градовете Прибрам и Добриш.

Състезателната кола е засечена за втори път да гази закона. През 2018 година шофьорът на косъм избегна солидна глоба, след като бе заснет да се движи по обществения път.

Движението на коли от Формула 1 и други състезателни коли е забранено за движение по обществените пътища в Чехия, тъй като нямат мигачи и дори регистрационни табели. Те не отговарят на стандартните технически характеристики и могат да се управляват само на състезателни писти.

Мистерията как този болид се е озовал там все още е неразгадана, но това не се случва за първи път в Чехия. Първия е през септември 2018 г., когато се появи видео, но което се предполага, че същият болид е заснет да се движи по същата магистрала в Централна Чехия, пише сайтът idnes.cz.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Bee SVJ (@bee_svj)

Тогава полицията помоли за помощ обществото за да издири пилота. Предполагаемият шофьор е идентифициран два месеца по-късно.

45-годишният мъж обаче успява да избегне наказание, защото не е бил спрян за проверка по време на нарушението, а направените любителски кадри и наличието на каска, не позволило да се докаже със сигурност, че именно той е управлявал машината.

Така шофьорът избегнал наказание от 6 месеца до 1 година без шофьорска книжка и поне 10 000 евро глоба. Освен това и болидът не е бил иззет от властите.