Болница “Лозенец” остава университетска

Държавата поема част от дълговете ѝ

Новини
11:16 - 21 Март 2019
2143
Болница “Лозенец” остава университетска

Властта се е отказала окончателно да преструктурира болница “Лозенец” в педиатрична клиника, съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред Би Ти Ви. Това се е случило след разговори със студентите, ръководството на СУ “Климент Охридски” и персонала на лечебното заведение.

“Болницата ще продължи да бъде университетска, просто ще бъде преструктурирана в търговско дружество. Държавата пое една голяма част от дълговете – 24 млн. лв., а останалите дългове проф. Спасов е успял да ги разсрочи след разговор с кредиторите. Засега нямаме намерения да променяме базата или терена на болницата”, каза още той.

Кирил Ананиев заяви още, че не е оказван натиск от страна на директори на болници върху медицински сестри, за да не протестират. “Онзи ден събрах директорите в държавните болници и поставих този въпрос. Беше ми казано категорично, че от тях не е оказван натиск, а аз самият не мога да допусна да лиша хора от законовото им право да протестират”, каза Ананиев и допълни, че уважава претенциите на медицинските сестри и труда, който те полагат.