Болница поиска 170 лева от родители на бебе за 1 ден престой

На детето не са правени никакви интервенци, твърди бащата

Топ
09:49 - 30 Декември 2019
1851
Болница поиска 170 лева от родители на бебе за 1 ден престой

Клиника в Ловеч е поискала 170 лева на здравно осигурено семейство за престой на 10-месечното им бебе за един ден. Родителите се оплакаха, че детото им не е получило каквото и да е лечение.

„Оплакванията на детето бяха силни болки в корема. Дойдохме в Спешното отделение и бяхме прегледани от д-р Стойчева. Към нея нямаме никакви оплаквания. Много добро отношение получихме, разказа пред Нова майката Силвия Монова.

Жената обясни, че тя и детето са били настанени в болница, откъдето на момченцето му поставили диагноза „остър ларингит”. На следващата сутрин лекар от болницата ги изпратил да търсят специалист по вътрешни болести на друго място. Преди това тя и съпругът ѝ трябвало да платят престоя им, който е бил 170 лева за ден.

На детето не били правени никакви интервенции.

„Предложих им бебето да остане под лекарско наблюдение, щом се притесняват. Предупредих ги, че работим по клинични пътеки и трябва да останат най-малко три дни. Клиничната пътека не се заплаща от НЗОК, ако се прекъсне престоя”, обясни д-р Добринка Стойчева.

Тя допълни, че на 10-месечното дете е направена инхалация. А цената на клиничната пътека, по която то е прието в болница била 500 лева.

Родителите не възнамеряват да оставят нещата така и смятат да си търсят правата.