Болницата в Добрич без нито един пациент с COVID-19

Днес е изписан и последният, преборил заразата

Общество
17:24 - 29 Април 2020
2923
Болницата в Добрич без нито един пациент с COVID-19

Изписан е последният пациент с коронавирус, настанен в инфекциозното отделение на болницата в Добрич, съобщи секретарят на Областния координационен щаб и директор на Регионалната здравна инспекция-Добрич, д-р Светла Ангелова.

Тя припомни, че всеки един изписан хоспитализиран пациент се поставя в домашна изолация в продължение на 28 дни. Малко преди изтичане на изолационния период се взема проба за ново изследване, каза д-р Ангелова, като добави, че са изследвани близките на изписания и всички са с отрицателен резултат за коронавирус.

От възникването на епидемията до момента в област Добрич са потвърдени с положителни проби на 14 души. Продължава проследяването на всички – изследват се както пациенти, които са били хоспитализирани, така и такива, поставени на амбулаторно лечение.

Досега няма положителни резултати. Вземат се проби и се изпращат за изследване и от контактни лица, на хора с положителни проби за COVID-19, сред които и на медицински персонал - каза още д-р Ангелова и добави, че досега няма положителни резултати.