Болницата в Добрич събира пари за дезинфекционни апарати

Лечебното заведение има нужда и от маски, ръкавици, престилки, предпазни очила, шапки

Общество
15:53 - 20 Март 2020
2179
Болницата в Добрич събира пари за дезинфекционни апарати

Многопрофилната болница за активно лечение-Добрич отправя призив към гражданите и фирмите в областта с молба за набиране на финансови средства за закупуване на два дезинфекционни апарата, всеки от които е на цена от 6204 лв. с ДДС лева – се казва в специално съобщение.

С тях ще могат да бъдат обработвани помещения в отделението по инфекциозни болести, операционния блок и интензивни сектори, за да се посрещане увеличения обем хигиенни дейности в рамките на противоепидемичните мерки при създалата се ситуация с разпространение на коронавирус в страната.

Лечебното заведение ще приеме с благодарност всяко дарение на лични предпазни средства - маски, ръкавици, престилки, предпазни очила, шапки и дезинфеционни препарати – се казва още в съобщението, като са дадени и съответните банкови сметки.

„Получихме отговор почти веднага от много фирми. Земеделски производители питат как може да се купи по-голяма дезинфекционна апаратура. От местни шивашки фирми пристигат маски за многократна употреба, платени от депутати от Добрич” – каза главната медицинска сестра Милена Иванова.