Болницата в Горна Оряховица свърши медикаментите за Covid-19

Част от антибиотиците ги няма и в складовете, оплаква се управителят д-р Иван Иванов

Новини
13:52 - 09 Ноември 2020
2316
Болницата в Горна Оряховица свърши медикаментите за Covid-19

Болница „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица изпитва остра криза за медикаменти за лечение на болните с коронавирусна инфекция. Втората по големина общинската болница в страната е запълнила над 30% от легловата си база с Ковид болни или съмнителни за заболяването, предаде БНР.

С дарения се попълва нуждата от чаршафи и завивки.

39 пациенти с Covid-19 се лекуват в болницата в Горна Оряховица. Още над 30 са в триажа и чакат резултатите от тестовете си. Ескалира проблемът с лекарствата, заяви за БНР управителят на втората по големина общинска болница в страната д-р Иван Иванов. 

 „Част от антибиотиците ги няма в складовете. Не можем да ги доставим. И не само антибиотиците, а и част от другите лекарства, които изписваме при пациенти с доказана Covid инфекция. Опитваме се да ги заменяме с други съществуващи. Колегите започват да изпитват притеснения, че ако започнат дадено лечение дали ще могат да приключат с него“, каза той.

Всички медици от Горнооряховската болница дават дежурства за лечението и консултирането на болните с коронавирусна инфекция.