Болниците в Кюстендил и Дупница готови да сформират избирателни секции

Новини
11:13 - 29 Март 2021
2899
Болниците в Кюстендил и Дупница готови да сформират избирателни секции

В зависимост от броя на лекуващите се с Covid пациенти към деня на вота в болниците в Кюстендил и двете болници в Дупница ще се сформират избирателни секции, каза за Националното радио председателят на Районната избирателна комисия Венцеслав Махендийски.

В тези комисии могат да влязат и медицински лица, добави той. 

В двете Covid отделения на кюстендилската болница са настанени над 80 пациенти, а в двете болници в Дупница - по около 30 болни с коронавирус, което означава, че в здравните заведения вероятно ще има избирателни секции, но това ще се знае непосредствено в деня преди вота. 

Председателят на РИК Венцеслав Механджийски поясни:

"Говорим за Кюстендил. За Дупница, ако се наложи, и там ще направим по същия начин. Дори и лекари да са в тези комисии. Може да са медицински сестри, може и да са лекари".

За разлика от други региони в Кюстендил нямат проблем с набиране на кандидати за подвижните секции, които ще обезпечават вота на карантинираните и Covid болните:

"Имаме подвижна секция, която е за хора с трайни увреждания. За карантинираните ще разберем на 1 април колко ще бъдат. Тези секции засега са 4, но точният брой ще се уточни на първи".