Болшой театър сваля цените на билетите - няма да са по 500 евро

Трупата е загубила над 11 милиона евро заради пандемията

Култура
20:05 - 02 Септември 2020
3401
Болшой театър сваля цените на билетите - няма да са по 500 евро

Болшой театър планира да понижи цените на билетите за някои спектакли, съобщи ТАСС, като цитира генералния директор на театъра Владимир Урин. "Пределната граница, която съществува за билетите в Болшой театър, не се превишава, а за някои спектакли дори ще намалим малко цените", каза Урин в интервю за тв канал "Русия 24".

Преди това в интервю за "Форбс" той отбеляза, че театърът не планира увеличение на цените през тази и следващата година, независимо от промените в държавната субсидия. По думите му правителството обсъжда възможността да съкрати с десет на сто разходите в бюджетната сфера, включително и за Болшой театър. Ако се стигне до такова решение, в театъра през 2021 г. ще има "затягане на коланите".

Урин преди съобщи също, че финансовите загуби на Болшой театър от непродадени билети са 850 милиона рубли (9,6 млн. евро). А ако към тях се прибавят и нереализираните приходи от несъстоялите се заради пандемията турнета в САЩ, Япония и Европа, загубите са над милиард рубли (11 млн. евро).