Болсонаро участва в мотосъбор в САЩ заедно със стотици поддръжници

Бразилският президент за първи път се срещна с американския си колега Джо Байдън

Новини
10:09 - 12 Юни 2022
1930
Болсонаро участва в мотосъбор в САЩ заедно със стотици поддръжници

Бразилският президент Жаир Болсонаро премина вчера през американския град Орландо в щата Флорида на мотоциклет заедно със стотици поддръжници, след като за първи път се срещна с американския си колега Джо Байдън, предаде ДПА.

Болсонаро публикува в Туитър видеоклипове, на които се вижда как участва в мотосъбора заедно със своите поддръжници, много от които са облечени в цветовете на бразилския национален флаг - жълто, зелено и синьо. Той често организира подобни мотосъбори в Бразилия.

Бразилският лидер посети Орландо, за да открие там консулство. В района живее значителна бразилска общност. Президентът държа реч в евангелска църква на бразилската общност, а после говори на паркинга на църквата пред събралите се там около 2000 поддръжници. След това, заедно с около 350 мотоциклетисти, той направи 40-минутна моторазходка, съобщи вестник "Фоля ди Сао Пауло".

От съображения за сигурност Болсонаро беше придружаван от полицията и тайните служби, които отговарят за сигурността на американския президент.

По-рано през седмицата Болсонаро участва в Срещата на върха на Америките в Лос Анджелис и за първи път разговоря с Байдън. Бразилия и САЩ са двете държави с най-многобройно население в Америките.

Двамата лидери обсъдиха изтичането на тропическите гори в Амазонка и предстоящите парламентарните избори в Бразилия през октомври. Според допитванията Болсонаро изостава от бившия президент Луиз Инасио Лула да Силва. Болсонаро изглежда подготвя почвата да постави под съмнение легитимността на изборите преди гласуването, точно както направи предшественикът на Байдън Доналд Тръмп на изборите в САЩ през 2020 г., отбелязва ДПА.