БОМБА: Цветан Цветанов се връща в ГЕРБ

Политика
18:17 - 03 Септември 2021
21443
БОМБА: Цветан Цветанов се връща в ГЕРБ

Цветан Цветанов ще се опита да се върне в ГЕРБ, където ще се влее неуспешният му проект "Републиканци за България". Бомбата хвърли пред БНР журналистът Копринка Червенкова в коментар за актуалните политически събития.

След предсрочните парламентарни избори на 11 юли наблюдаваме зрелищни провали - на водещите партии и на техните лидери, обясни Червенкова.

Според нея "Има такъв народ" са надценили възможностите си да правят сериозна политика, ГЕРБ са в тежка изолация, а Корнелия Нинова е "на пързалката" и не е ясно колко още ще се задържи на върха в БСП.

"Най-откровен е провалът на Бойко Борисов - дори при следващи избори ГЕРБ да получи най-много гласове, лично той е в много неблагоприятна ситуация, капсулиран. Занимава със селски туризъм, прегръща се с местното население, а не смее да отиде в един голям град , защото си дава сметка какво ще му се случи там", обясни Червенкова.  

Фиаско търпи и ИТН - Слави Трифонов и сценаристите му 20 години са били "царете на екрана",  но едно е да правиш едночасово тв предаване, друго е да се занимаваш със сериозна политика.

Вижда се, че нямат капацитет за това, а Слави Трифонов се държи така, сякаш Господ ни е наградил с неговото присъствие", критикува журналистката. Тя определи поведението на Корнелия Нинова като самоубийствено, защото БСП е конформистка партия и не може да понесе силен лидер с повече воля за власт.

И онагледи положението така: "Нинова е на върха на пързалката, отзад я бутат,  тя засега се държи, но не е ясно колко още ще оцелее",

Червенкова открои провала на ДПС като голям, но не толкова видим. Тя поясни: За първи движението пада под 300 000 гласа, не помогна дори това, че Карадайъ замъкна цяла делегация при Ердоган. Очаквам сериозни трансформации в ДПС."

Според нея пакетирането на "Има такъв  народ",  Демократична България, и  "Изправи се БГ. Ние идваме" под общия знаменател "партии на протеста" им вреди - грешки и дефицити на една от тях се прехвърлят на другите, и от това печелят ГЕРБ и ДПС.

"Формацията на Мая Манолова е най-рехава като конструкция и може най-много да глътне хора, които са неидеологически мотивирани. Тези, които вещаят край на формацията на Мая Манолова, много бъркат. Тя има потенциал да привлече най-много хора, които са идеологически неориентирани", прогнозира Копринка Червенкова.