БОМБА от Стоян Михалев: Нинова е заплашвана да не преговаря с ГЕРБ

Според депутата от ДБ става въпрос за приватизационните сделки на червената шефка

Политика
19:16 - 09 Юни 2023
9514
БОМБА от Стоян Михалев: Нинова е заплашвана да не преговаря с ГЕРБ

"Корнелия Нинова рязко се оттегли от преговорите с първия мандат в деня, в който главният прокурор излезе с прочувствено слово. Тя взе рязък завой. Не бих изключил на нея също да са ѝ казали, че може нещо да ѝ се случи. Видно е, че главният прокурор работи с този набор от инструменти." Това каза пред "Нова нюз" депутатът от ПП-ДБ Стоян Михалев. 

"Години се повтаряше за ролята ѝ в приватизационния процес, колко му е да извадят някаква папка. Българският парламент не може да бъде заложник на квазиполитически главен прокурор, който в момента се изявява като бащица на нацията. Разбрахме, че ще има специално обръщение към нацията. Бих потърсил причините за неговата активност в президентството. Прокуратурата е проспала последните 2-3 години", коментира той.

Според него под правосъдна реформа ПП-ДБ не са имали предвид възмездие, а справедливост и правосъдие. "Не смятаме да се откажем, защото някой иска да саботира процеса. За нас главна цел са конституционните промени. Съдът не бива да е зависим от олигархични кръгове. Искаме кредит на време, а не на доверие. Не можем да си представим, че ГЕРБ са повярвали в нас или ние в тях, затова ни е нужно време да реализираме приоритетите си", заяви Михалев.