Бомба от Светльо Малинов: Ами ако жена стане шеф на ДПС?

За да има стабилност във властта, коалицията трябва да стане по-симетрична и в един момент Бойко Борисов да спре да я критикува

Политика
09:09 - 09 Ноември 2023
3301
Бомба от Светльо Малинов: Ами ако жена стане шеф на ДПС?

Смяната на Мустафа Карадайъ бе предизвестена, само моментът е странен, заяви пред БНТ Светослав Малинов, който веднага уточни, че ще разбере основанията в момента, в който види новия лидер и неговия екип.

"Тогава ще е ясно дали това е сериозна фундаментална промяна или е опит да се замени лидер, допуснал грешки", отбеляза още той.

"Според мен Делян Пеевски няма да е новият лидер, защото това ще блокира участието на ДПС във властта, но много ще се впечатля, ако лидерът е с българско име и още повече, ако това е жена", загатна още Малинов. 

Според него пътят към властта минава през съгласието на ГЕРБ, което е налице, но не така стоят нещата при ПП-ДБ и особено, ако Пеевски застане начело. На фона на предстоящата ротация, когато ще се сменя не само премиер, а вероятно и министри, това става още по-голямо предизвикателство.

Малинов смята, че за да има стабилност във властта, коалицията трябва да стане по-симетрична и в един момент Бойко Борисов да каже за нея: "Ние".