Бомба в Lupa.bg: Арестуваха шефа на МОЛ „Парадайз”

Новини
20:01 - 26 Януари 2020
122127
Бомба в Lupa.bg: Арестуваха шефа на МОЛ „Парадайз”

Могъщ грузински бизнесмен с бизнес активи за над 300 милиона евро, който е сред собствениците на най-оборотния МОЛ в България - търговския център „Парадайз” на столичния бул. „Черни връх”, е сред арестуваните грузинци, возещи се из София с поръчков „Ролс Ройс”.

Задържаният е известен с прозвището Гиа. За него се знае и че е съдружник със скандалната бизнес дама Гинка Върбакова, която миналата пролет направи опит да купи енергийния бизнес на ЧЕЗ в България, преди Комисията за защита на конкуренцията да спре сделката заради съмнително финансиране.

Маститият грузинец е бил задържан заедно с още двама свои сънародници в четвъртък сутринта и оттогава е в ареста. За акцията на МВР съобщи премиера Бойко Борисов, който похвали ченгетата за проведената акция с думите: „Такива сериозни хора гониха, с толкова оръжие... Не бях виждал в „Ролс-Ройс” да се движат. Никой не очаква от „Ролс-Ройс” да го нападнат”.

Засега от полицията и от прокуратурата не дават никаква официална информация за проведената акция, но се очакват нови арести в следващите дни.

Според източник на Lupa.bg, грузинците са били наети за поръчкови убийства още преди 4 месеца. Оттогава те били поставени и под наблюдение на родните служби за сигурност. Грузинците са наблюдавали луксозната сграда „Диамант” в софийския квартал „Изток”, където живеят две от предполагаемите им мишени.

Грузинците са били тежко въоръжени с автомати, пистолети, ръчни гранати, а при последвали обиски в квартири в столицата са открити още оръжия и солидно количество боеприпаси. Единият от арестуваните е бивш командос от специалните грузински части „Омега” и е участвал във Втората чеченска война (1999-2009). Според сигурен наш източник, МВР издирва още трима мъже, ангажирани с подготвяните поръчкови убийства.