Бомба в Lupa.bg: Слави поканил Асен Василев за премиер

Ексклузивно
18:19 - 15 Юли 2021
19355
Бомба в Lupa.bg: Слави поканил Асен Василев за премиер

След изненадващото оттегляне на кандидатурата на Николай Василев за премиер Слави Трифонов е поканил за министър-председател в проектокабинета си настоящия финансов министър Асен Василев.

Това научи Lupa.bg от няколко свои източника. Предложението е било отправено към Василев в сряда привечер, когато Трифонов явно е взел решение, че трябва да оттегли Василев заради взрива от негативна обществена реакция и съмненията, че вицето от правителството на Симеон Сакскобургготски е свързан с финансови кръгове, близки до ДПС.

Не е ясно дали Асен Василев ще приеме отправеното предложение. Той е заявил в разговора си с Трифонов, че му е необходимо време да помисли, разкрива източника на Lupa.bg. Със сигурност, ако приеме, на поста си ще трябва да останат и министъра на икономиката Кирил Петков, и новоназначения шеф на НАП Румен Спецов. Тримата "вървят" заедно като общ икономически екип.

Служебният финансов министър бе поканен за министър на екологията в първия вариант на проектокабиета на Слави, за което разкри самия Трифонов. Василев обаче е сметнал предложението за несериозно, а според запознати, бил казал: "Мога да приема предложение единствено за премиер".

Три дни по-късно такава покана вече е отправена. Предстои развръзка... От "Има такъв народ" ще представят новия си вариант на кабинета утре в 13 часа на извънредна пресконференция.