Бомба в Lupa.bg: Убиецът на Алексей Петров бил на велосипед, прострелял го от сантиметри в главата

Колоездачът-килър бил със спортни дрехи и предпазна каска на главата, затова и охраната не се усъмнила в него

Актуални новини
23:05 - 16 Август 2023
37484
Бомба в Lupa.bg: Убиецът на Алексей Петров бил на велосипед, прострелял го от сантиметри в главата

Мъжът, убил Алексей Петров днес по обяд в София, се е придвижвал на велосипед, научи сензационно Lupa.bg от полицаи, работещи по случая. МВР все още не дава никакви официални подробности по знаковата екзекуция на бившата барета, оправдавайки се със "следствена тайна". Всички ченгета са инструктирани да не обсъждат с представители на медиите версиите, по които се работи.

Според източник на Lupa.bg, убиецът на Трактора е мъж на неопределена възраст, среден на ръст, с нормало телосложение - нито атлетично, нито слабо. Той е карал спортен велосипед тип "байк" по алеите в Драгалевци и бил с характерната спортна екипировка и защитна каска на главата. Това е и причината никой да не се усъмни в него и тримата бодигардове на Алексей Петров, които били наблизо и се озъртали за евентуални похитители, да не го неутрализират. В района непрекъснао имало колоездачи и присъствието на поредния не се сторило ненормално за охранителите.

Така велосипедиста-килър се приближил буквално на сантиметри до Трактора, който ходел в компанията на 48-годишната Мирослава Михайлова и оживено обсъждал нещо, и в движение извадил автомат. Произвел е два изстрела от много близо - единия в окото на Алексей Петров, който се оказал фатален, и втори в тялото. След това стрелял и по жената. Докато бодигардовете се опомнят, велосипедиста духнал в гората с бясна скорост.

Макар и ранена, Мирослава събрала сили и се обадила на 112 около 12,20 часа и подала сигнал. Тя запазила съзнание около половин час и дала точно описание на случилото се и на похитителя. Малко по-късно изпаднала в безсъзнание и отведена в "Пирогов".