Бомба в Lupa.bg: Вижте ареста на Стайко Стайков (СНИМКА+ВИДЕО)

Синът на милионера Миню Стайков за втори път инсценира отвличане, докато се разхожда с въоръжени охранители

Топ
22:54 - 05 Декември 2019
36530
Бомба в Lupa.bg: Вижте ареста на Стайко Стайков (СНИМКА+ВИДЕО)

Зрелищният арест на Стайко Стайков, син на алкохолния бос Миню Стайков, бе заснет от репортер на Lupa.bg, извадил късмет да стане очевидец на екшъна.

Операцията на МВР продължи повече от 3 часа на столичния бул. „Черни връх” в сряда привечер. След патакламата, нарушила спокойствието на баровския кв. „Лозенец”, мултимилионерският син е с две повдигнати обвинения - за неподчинение на полицейско разпореждане и за подаване на фалшив сигнал на телефон 112 за отвличане в условията на рецидив. В момента арестантът е в килия в Четвърто РПУ.

Стайко Стайков бил задържан след опит да осуети полицейска проверка, потвърдиха от МВР. Образувано е разследване под наблюдението на Софийската районна прокуратура.

Баровецът от Карнобат се возил в брониран автомобил с въоръжена охрана и отказал да даде документите си за проверка. Пред униформените обяснил, че е тръгнал на автостоп към Айтос и така се озовал в джипа.

Според източници на Lupa.bg най-вероятно синът на Миню Стайков, който е в ареста от миналия септември по обвинения, че е ръководител на организирана престъпна група за производство на цигари без бандерол, данъчни престъпления, пране на пари и злоупотреби с еврофондове, ще се върне зад решетките.

До момента наследникът на империята „СИС Индъстрис” бе под домашен арест. Свидетели обаче разкрили пред спецпрокурори, че Стайко редовно е забелязван да вилнее със спортните си коли из квартала в нарушение на забраната на напуска дома си.

Вероятно това ще е достатъчен довод съдът да го прати обратно зад решетките.

Собственикът на "Винпром Карнобат“ Миню Стайков бе арестуван на 5 септември 2018 г. Обвинение получи и синът му Стайко, който не бе открит и бе обявен за издирване чрез Интерпол.

Изненадващо в края на януари 2019-а Стайков-младши се появи в „Пирогов” с рана на главата и обяснението, че бил отвлечен и държан в плен. След драмата 30-годишният милионер бе пожален от Специализирания съд и остана под домашен арест, който, както се оказа, системно нарушавал. Стайко Стайков е с обвинения за данъчни престъпления и за участие в организирана престъпна група.

Заб.: Снимката и видеото от ареста на Стайко Стайков са собственост на Lupa.bg и са защитени от Закона за авторско право и сродни права. Категорично се забранява препубликуването им в други сайтове. Всяко нарушение ще се преследва по съдебен ред.