Бонбони с канабис пратиха в болница над 60 деца

Топ
12:44 - 04 Октомври 2023
70969
Бонбони с канабис пратиха в болница над 60 деца

Повече от 60 ямайски деца от начално училище са били хоспитализирани, след като са яли бонбони от канабис с цвят на дъгата, съобщи Ройтерс. 

Децата са получили халюцинации, заяви министърът на образованието на карибската държава в социалната медийна платформа X.

„Заедно ще засилим нашия режим на безопасност и сигурност, за да се борим с безразсъдната продажба на продукти с марихуана на деца“, каза Фейвал Уилямс във вторник.

Децата се подлъгали от цветното пакетче на бонбоните, без да знаят, че всеки от тях съдържа 100 милиграма THC – считан за силна доза дори за редовни потребители на марихуана.

„Едно малко момче каза, че е изяло един единствен бонбон“, разказа лекар от болницата, където са настанени малчуганите. На няколко от учениците са били поставени интравенозни капки, за да се ускори възстановяването им.

Ямайка декриминализира притежанието на до 57 грама марихуана за религиозни, медицински и научни цели през 2015 г. и създаде агенция за лицензиране на легалната индустрия за медицински канабис в страната.

Радио Ямайка съобщи, че Асоциацията на производителите и производителите на Ганджа в страната предлага програма за обществено образование за отговорна консумация от възрастни и за предотвратяване на консумация от деца, както и настоява за повече правила при опаковането на продуктите със съдържание на канабис.