Бони прави по $50 000 месечно от сватби в Сърбия

Лъскавата ромка постоянно е на път, за да пълни джоба с пачки

Актуални новини
14:14 - 21 Март 2019
3875
Бони прави по $50 000 месечно от сватби в Сърбия

Смуглата певица Бони намери разрешение на финансовите си проблеми благодарение на дебелите си връзки с емблематични фигури от балканския турбофолк. Красавицата ежеседмично бръмчи по сватби и кръщенета в съседните Македония, Сърбия и Албания, като според колегите й в бранша изгодната ниша й осигурява по $50 000 на месец.

Бонка е близка с автора на чалга хитове от Западните покрайнини Саша Лазич, който я запознал със свои „агенти по халтурата”, които й осигуряват постоянни ангажименти. Изпълнителката получавала щедри хонорари, често по 2-3000 долара на вечер, от свирня по цигански сватби в различни точки на Балканите.

45-годишната сливналийка не е завършила средно образование, но е една от фолкаджийките, които най-добре умеят да си правят сметката, твърдят нейни колеги. Ангажиментите в странство докарвали в джоба й по 50 бона от зелената валута месечно, разбира се, без данъци, като единствено цакала 15% за уреждане на участията.

Бони започва да пее от 15-годишна. Работила е с доста музиканти от родния й град Сливен, като стартира кариерата си именно по сватби и други поводи. Учителката й по музика, която за съжаление вече не е между живите - Мария Игнатова, първа забелязва таланта й и я праща на прослушване в операта.