Бонус: Солидни премии в големите вериги за Коледа и Нова година

Новини
13:45 - 11 Януари 2022
5867
Бонус: Солидни премии в големите вериги за Коледа и Нова година

Служителите на големите вериги у нас - на "Лидъл" и "Кауфланд", се били приятно изненадани за Коледа и Нова година. Те били възнаградени щедро от собствениците - получили пълни заплати и отделни премии за добре свършена работа.

Минимум по 1300 лева получили работниците в двете вериги - колкото е обичайното възнаграждение, а отделно били сюрпризирани и с допълнителни премии, научи Lupa.bg.

В повечето фирми у нас премии не бяха раздадени, тъй като кризата удари всички, но това със сигурност не важи за хранителните магазини, където хората пазаруват като луди по време на празниците. В други предприятия и фирми служителите получиха по половин заплата или по четвърт, което пак е нещо в днешни дни.

Тези, които са на по-високи позиции, разбира се, получили и по-високи премии - някъде от порядъка на 2500 до 3800 лева, в зависимост от това дали е мениджър, началник смяна или друга шефска позиция.

След повишаването на цените на горивата и другите суровини, се очаква скок и нов скок на продуктите. Служителите на тези вериги са били уверени, че и трудовите им възнаграждения също ще бъдат коригирани и те ще получават адекватно за ситуацията заплащане през 2022 година.