Бонуси  за машинистите в БДЖ

Заплатите на локомотивния персонал може да се вдигнат до 15%

Новини
12:18 - 22 Март 2019
2067
Бонуси за машинистите в БДЖ

От началото на април „БДЖ-Пътнически превози” въвежда бонусна система за служителите от локомотивния персонал в дружеството, информират от компанията. Единият от методите за получаване на допълнително възнаграждение е чрез оценяване на професионалната квалификация и извършената дейност, а другият е чрез разработената програма за препоръчване „Да работим заедно“.

Целта на въвеждането на бонусна система за служителите от локомотивния персонал е да се повиши интереса към професията локомотивен машинист и дружеството да запази своите подготвени кадри. Освен това по този начин ще се постигне увеличаване на ангажираността на служителите и нивото им на отговорност.

В зависимост от професионалната им квалификация и оценка на извършената дейност, всеки служител от локомотивния персонал може да получи и допълнително възнаграждение. Оценяването ще се извършва чрез въвеждането на карти за атестация и карта за компетенции, които ще се попълват от самите служители и техните преки ръководители.

Чрез въведеното оценяване всички служители от локомотивния персонал ще получават точки, на базата на които ще бъдат разпределени в три групи. В зависимост от групата, в която попадат, служителите ще получат всеки месец допълнително трудово възнаграждение в размер на 15%, 10% или 5% на база на основното им месечно възнаграждение.

Програмата „Да работим заедно“ представлява пилотен проект за препоръчване на служители от самите служители, изпълняващи длъжността локомотивен машинист, като целта е да се осигурят квалифицирани кадри по професии, специалности и правоспособности, от които има остър и траен недостиг. Чрез програмата за препоръчване всеки локомотивен машинист, препоръчал свой колега, който е започнал работа в БДЖ, може да заработи допълнителен доход от още една основна заплата за длъжността.