Бопаджиите с грешния GPS купиха счупената врата със свои пари

"Еми, госпожо, мапс-ът ни доведе, навигацията"

Общество
14:01 - 27 Ноември 2020
2159
Бопаджиите с грешния GPS купиха счупената врата със свои пари

Полицаи от ГДБОП са събрали лични средства, за да подменят разбитата по погрешка врата при специализирана акция в кв. "Левски". Не става ясно обаче дали провинилите се яки ченгета са положили и ръчен труд, или само са повикали майстори за пострадалото семейство.

Двама служители от ГДБОП бяха наказани според пресслужбата на МВР. Единият е санкциониран с "порицание" за 6 месеца, а другият с "писмено предупреждение" за 3 месеца.

Ето как стопанката на злополучния дом описва нелепата акция от 5 октомври:

"Събудих се сутринта в шест без пет от голям трясък, от бутане по външната врата и се показах на прозореца и попитах: "Какво става, кой бута?". И един господин се показа и вика: "Тихо, госпожо, ние сме от ГДБОП". И аз викам: "Къде отивате, кой търсите?". И той вика: "Тихо, тихо, срещу вас отиваме", разказа Десислава Крумова, чиято дъщеря живее във въпросния апартамент.

Тя допълни, че маскираните полицаи ги наричали "боклуци" и наредили им веднага да предадат телефоните си. След като разбрали грешката си, на място дошъл един от началниците и обяснил, че грешката идва от навигацията в полицейската кола.

"Аз попитах: Как се случва така да влезете в някой апартамент, не го ли проучвате? Еми, госпожо, мапс-ът ни доведе, навигацията. Това е ненормална история", разказа Крумова.