Борис Бонев чака Кирил Петков да го издигне за кмет на София

Общество
12:17 - 02 Февруари 2022
4813
Борис Бонев чака Кирил Петков да го издигне за кмет на София

Общинският съветник в София Борис Бонев смята, че има качествата да бъде "добър кмет на София". В новата формация "Продължаваме промяната" той вижда "потенциални партньори" в града. Така той отговори на въпрос дали се надява на подкрепата на коалицията на Кирил Петков и Асен Василев за местните избори догодина. 

"Смятам, че ПП са едни от потенциалните партньори, с които можем да говорим за съвместни действия в София", каза Бонев в "Студио България" на Свободна Европа. По думите му на "национално ниво" има подобна четворна коалиция, която в момента прави опит да санира всичко след ГЕРБ", казва независимият общинар в интервю за "Свободна Европа" и дава да се разбере, че това е визията му и за столицата. 

Създателят на "Спаси София" разяснява и разкритията си за обществената поръчка за улично осветление в София, с които предизвика скандал в края на миналата седмица. Той сравни цените, които плаща Столичната община, със ситуацията в полската столица Варшава. Там срещу 13 млн. лева по сметки на "Спаси София" местната власт е успяла да смени 38 000 натриеви лампи с лед осветление.

"Ние направихме една сметка, че дори да вземем най-базовата и най-евтина цена от този търг, който Столична община е подписала, същите тези 38 000 лампи, за да ги подменим в София, ще ни излезе над 60 млн. лева", казва още Бонев.