Борис Бонев: Глобата за чупенето на павета е измиване на ръцете

Ще има протест с искане за оставка на Йорданка Фандъкова

Актуални новини
10:05 - 04 Октомври 2022
2159
Борис Бонев: Глобата за чупенето на павета е измиване на ръцете

Столичната община глоби "Трейс Груп Холд" със 100 хиляди лева заради ремонта на жълтите павета. От общината са съставили акт за умишлено счупване на керамично паве от работник.

Работник използва чук, за да оформи и постави едно от жълтите павета. През 2016 година паветата бяха обявени за единична, урбанистична и архитектурно-строителна културна ценност на столицата. Кметът Йорданка Фандъкова е изпратила по случая и сигнал до Софийската градска прокуратура.

В „Тази сутрин“ общинският съветник Борис Бонев от „Спаси София“ определи глобата като "измиване на ръце" и обясни, че тя е два пъти по-малка от максималната, която е можело да бъде наложена.

„Не е фирмата, която трябва да дава отговорите. Общината се крие. Йорданка Фандъкова и Георги Георгиев се крият. Общественият интерес ли защитават, или играят адвокати на фирмата“, добави той.

Бонев добави, че ще бъде организиран протест с искане за оставка на кмета на София Йорданка Фандъкова.

От фирмата, извършила ремонта, коментират, че са изпълни проекта.

„Твърдението на работника е, че павето е било счупено в долния край и затова е било счупено и оформено. Провеждан е инструктаж. Работникът е отстранен от работа“, заяви Красимир Цоклинов от „Трейс Груп“.

Все още няма решение дали наказанието ще бъде изплатено, или обжалвано.