Борис Бонев гневно: "Витошка" прилича на бойно поле

Търговската улица-емблема с изпочупени павета, настилките и шахтите са потънали

Новини
16:08 - 24 Февруари 2020
5229
Борис Бонев гневно: "Витошка" прилича на бойно поле

"Спаси София" алармира за лоша визия на най-емблематичната софийска улица - Витоша, която, според тях "прилича на бойно поле". Стотици клинкерни павета са извадени и счупени, настилките и шахтите са потънали и хлопат свободно, замазки отдавна са се разпаднали, а новите кашпи са счупени и разместени. Въпреки срамното състояние на улицата, която винаги е препълнена с пешеходци и туристи, очевидно на никого в Столичната община не му прави впечатление и не взима мерки, заявиха от организацията на Борис Бонев. 

Доброволците заявяват, че качеството на строителните работи на бул. Витоша е изключително ниско, а докато течеше гаранцията имаше стотици сигнали за проблеми, които рядко бяха отстранявани. А с вече изтеклата гаранция всеки следващ ремонт ще бъде за сметка на софиянци.

 

"Ако имахме управление, което поне малко се грижи за обществения интерес и правилното инвестиране на обществените средства, фирмите ремонтиращи така, нямаше вече да бъдат допускани до строителни дейности в София. И сегашният закон позволява създаването на "Черен списък" на фирми, които системно не строят качествено и в срок, но явно няма смелост за това . Очаквано, при положение че именно това управление направи така, че конкуренция в строителния бранш да не съществува допускайки едни 5 фирми да си разпределят цяла България.", гневни са хората на "Спаси София".

Организацията на Борис Бонев настоява Йорданка Фандъкова  и зам. кметът Божинов да предприемат спешни мерки.